CASES

Klantverhaal

Prinses Beatrix Spierfonds – Gentherapie voor spierziekten

In 2020 is het Prinses Beatrix Spierfonds gestart met een nieuw onderzoeksprogramma op het gebied van gentherapie. Onze ambitie is om binnen vijf jaar gentherapie te testen bij mensen met een spierziekte in Nederland. Met de onderzoeken naar myotone dystrofie, de ziekte van Duchenne en de ziekte van Pompe als startpunt, zijn er inmiddels meer onderzoekslijnen gestart die werken aan gentherapie. Hiermee wil het Spierfonds een ongeëvenaarde impuls geven aan het genezen van spierziekten. Help jij mee gentherapie mogelijk te maken?

Lees verder »
Klantverhaal

Cordaid – onderwijssysteem in Oeganda

Door de combinatie van conflict, onveiligheid, economische crisis en een teleurstellende graanproductie, is de crisis in Zuid-Soedan tot ongekende hoogte gekomen. Naar schatting 9,4 miljoen inwoners van de totale 12,4 miljoen inwoners hebben dringend hulp nodig. Alsof dit allemaal al niet genoeg is, worden zij ook nog eens diep geraakt door de desastreuze gevolgen van klimaatverandering. Vooral in het zuiden van Zuid-Soedan, bij de grens met Oeganda, is door aanhoudende droogte veel te weinig water en is landbouwgrond onbruikbaar. Cordaid steunt de bevolking in dit uiterst kwetsbare gebied.

Lees verder »
Klantverhaal

CARE – Onderwijs voor meisjes in Somalië: een weg uit de armoede

Het leven is moeilijk voor Somalische meisjes. Vooral in noodsituaties zoals nu tijdens de aanhoudende, extreme droogte. Meisjes worden namelijk als eerste thuisgehouden. Ze moeten helpen bij huishoudelijke taken en worden lopend op pad gestuurd naar verafgelegen waterbronnen. CARE zet zich in om kinderen, en in het bijzonder meisjes, weer naar school te laten gaan.

Lees verder »